Like me

martedì 14 dicembre 2010

Prajitura cu crema de branza

Acesta este un experiment de al meu. Imi place sa incerc tot felul de retete, de noutati. Imi ajunge reteta de baza dupa care incerc si iar incerc alte idei. Trebuie sa va anunt dinainte ca noi nu preferam deserturile foarte dulci, de aceea nici nu folosesc foarte mult zahar. Daca vi se pare ca intr-o reteta e pus putin zahar, puteti pune cantitatea dorita.
 Aluat: 2 oua, 3 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 12 linguri faina, 1 praf de copt, vanilie
Crema: 250 branzica( eu am folosit gen perle de branza), 1 ou, 2 linguri zahar, 2 linguri gris, rom, stafide,vanilie
Sa pornim la drum. Batem bine ouale si adaugam toate ingredientele. Turnam intr-o tava jumatate din compozitie. Eu tava nu o ung, prefer sa folosesc hartia de copt ( pe care mai intai o ud si o storc bine). Se pune la cuptor. Nu trebuie lasat sa se faca de tot aluatul, ci doar timpu necesar pentru a deveni mai tare, pentru ca trebuie sa tina crema de branza deasupra. Intre timp pregatim crema: amestecam branza cu zaharul, oul, vanilia, stafide, rom( dupa gust, sau deloc depinde de preferinte) si grisul. Cand e gata aluatul, se pune crema de branza deasupra si restul de compozitie. Se pune totul la cuptor. Pentru a verifica daca esti gata sau nu, folosim o scobitoare( eu folosesc betisoarele pentru frigarui). Ca idee in plus: eu am topit putina ciocolata, si inainte de a pune tava la cuptor am stropit cu ciocolata topita. In poze se vede destul de bine. Sper sa va placa la fel de mult cat ne-a placut si noua.


Nessun commento:

Posta un commento