Like me

lunedì 3 gennaio 2011

Piept de pui prajit

Prefer acest mod de a face pieptul de pui mai mult decat oricare altul. E delicios, fraged, gustos si destul de usor si de facut si de digerat:P.
Ingrediente: 4-5 felii piept de pui, 200 gr iaurt, 1 lg ulei, 1 vf de sare, pesmet
Intr-un castron punem doua linguri de iaurt. Taiem fiecare felie de piept in 2-3 bucati fiecare si le punem in castronul cu iaurt. Deasupra punem restul de iaurt, lingura de ulei si putina sare. Amestecam totul bine bine, acoperim castronul cu folie si punem la frigider. Ideal ar fi sa stea pe timpul noptii in frigider. Cu cat sta mai mult in iaurt, pieptul de pui devine mai fraged. Dar depinde si de timpul fiecaruia.
Scoatem puiul de la frigider. Intr-o farfurie plata punem pesmet si un pic de sare amestecand totul. Intr-o tigaie punem ulei la incins. Luam cate o feliuta de piept si o trecem prin pesmet. Indicat e ca iaurtul sa ramane pe felii ( sa nu il scurgeti sau curatati) pentru ca astfel sa se poata forma invelisul. Dupa care o punem in tigaia cu ulei. Facem asa cu fiecare feliuta pana se umple tigaia. Lasam la prajit pana se rumeneste pe fiecare parte. Flacara nu trebuie sa fie nici prea puternica nici prea slaba, undeva la mijloc. Bineinteles daca observati ca uleiul devine prea incins puteti da focul mai incet si viceversa.
Noi am papat acest puiut cu salata verde. Asta pentru o varianta mai light. Cine vrea poate sa manance cu cartofiorii la cuptor si maioneza;)


Nessun commento:

Posta un commento