Like me

venerdì 6 maggio 2011

Piadine umplute cu cascaval si sunca

Mda..probabil ca o sa ziceti ca sunt obsedata de piadinele astea, si chiar asa si este.
Imi plac tare mult, de fapt ne plac tare mult si daca am descoperit ca pot sa le fac acasa..de ce nu??!!
Ingrediente: 400gr faina, 1 plic drojdie, sare, zahar, 2-3 linguri ulei, apa; pt umplut: 8 felii de sunca, 8felii de cascaval
Intr-un bol mare amestecam faina cu drojdia, 1 lingurita zahar si un varf de sare. Formam vulcanul si punem 2-3 linguri ulei. Incepem sa amestecam putin cate putin si adaugam treptat apa. Framantam cu mainile pana obtinem un aluat omogen si destul de consistent. Acoperim bolul cu folie de plastic si eventual si cu un prosop. Lasam la dospit cam vreo 2 ore.






O data crescut aluatul, prafuim o suprafata cu faina, ne ungem putin mainile cu ulei si formam mici bilute din aluat. Mie mi-au iesit 8. Pe suprafata cu faina intindem bine aluatul obtinand discuri. Discurile trebuie sa fie foarte subtiri. Pe fiecare in parte punem o felie de sunca si una de cascaval si inchidem in jumatate. Marginile trebuiesc lipite foarte bine ca sa nu iasa cascavalul. Pozele o sa explice mai bine.






Ungem o tigaie cu ulei, de preferinta cu o pensula. Incalzim bine tigaia si punem cate o piadina. Lasam pe fiecare parte pana cand se rumeneste bine sau chiar se arde putin. Fiind foarte subtiri se fac destul de repede.









E de preferat sa se manance caldute, dar daca se racesc se pot reincalzi fara probleme. Merg foarte bine cu maioneza deasupra sau ketchup, depinde de preferinte.

Nessun commento:

Posta un commento