Like me

venerdì 6 maggio 2011

Tarta tatin cu mere

Imi plac toate retetele cu mere si de mult imi propusesem sa fac aceasta tarta tatin cu mere.
Ingrediente: 4 mere mari, 200gr unt(temperatura camerei), 1lamaie, 175gr faina, 250gr zahar, 2 galbenusuri, sare
Mai intai curatam merele de coaja, scoatem cotorul si taiem in bucati. Stoarcem lamaia deasupra ca sa nu isi schimbe culoarea.

Intr-un bol mare punem faina, 50 gr zahar si un varf de sare. Amestecam totul. Formam un vulcan( cum imi place mie sa zic) si adaugam galbenusurile, 75gr unt si 2 linguri de apa. Amestecam si framantam totul pana obtinem un aluat moale si omogen. Formam o bila, acoperim cu folie de plastic si punem in frigider pentru 30 de minute.








 
Intr-o tigaie punem restul de zahar la caramelizat si adaugam restul de unt. Lasam putin la racit.
Tapetam o tava de tortdiametru 24cm) cu hartie pentru copt. Merele le trecem prin zaharul ars si le asezam in tava.



Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu ajutorul unui sucitor formand o foaie de aluat, suficient de mare incat sa acopere bine merele si sa putem forma si borduri pe interior.
Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc mediu pentru 30 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam la racit dupa care intoarcem pe un platou.












Este o tarta nemaipomenit de buna, iar merele patrunse de caramel sunt mai mult decat delicioase.



Nessun commento:

Posta un commento