Like me

venerdì 17 dicembre 2010

Aluat pizza I

Acest aluat este pentru cei care prefera pizza consistenta, cu un aluat inalt si pufos.
Ingrediente: 350 gr faina, 3 lg ulei, 250ml apa, 1 pliculet drojdie, sare ( cine vrea poate sa puna si zahar)
Amestecam intr-un vas faina cu sarea si cu drojdia. De obicei in aluatul de pizza, paine se pune si zahar, eu prefer sa nu pentru ca nu imi place sa simt gustul acela dulceag. Facem o mica gropita in faina unde turnam uleiul si incepem sa amestecam. Turnam si apa, putin cate putin, amestecand in continuu pana obtinem aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit ( intr-un loc cald) timp de o ora jumatate- doua.
Dupa ce a crescut aluatul, ungem bine mainile cu ulei si il lucram putin dupa care il intindem in tava, in mod uniform.. Eu folosesc tava dreptunghiulara de la cuptor pe care pun hartia de copt.

Nessun commento:

Posta un commento