Like me

venerdì 17 dicembre 2010

Aluat pizza II

Acest aluat este pentru cei care prefera pizza cu un aluat crocant. De exemplu, pentru mine.
Ingrediente: 250 gr faina, 2 lg ulei, 125 ml apa, sare, drojdie
Amestecam faina cu drojdia si sarea intr-un vas. Facem o gropita in mijlocul fainii si adaugam ulei amestecand. Turnam si apa cate putin si continuam sa amestecam pana obtinem aluatul omogen. Se lasa aluatul la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop, si bineinteles intr-un loc cald. Dupa o ora jumatate-doua, ne ungem bine mainile cu ulei si lucram putin aluatul dupa care il intindem in tava. Eu folosesc tava dreptunghiulara de la cuptor pe care pun hartia de copt. O data intins aluatul, acesta este pregatit si fie acoperit cu ceea ce fiecare doreste, fie ca este vorba de o pizza cu sunca sau o pizza vegetariana.

Nessun commento:

Posta un commento