Like me

lunedì 25 giugno 2012

Parmigiana light

Acum un an si ceva, va propuneam reteta de parmigiana (musaca de vinete). Anul asta si pe caldura asta va propun o varianta light si care nu necesita cuptor incins.
Ingrediente: 1 vanata, 1/2 cutie sos de rosii, parmezan, sare, piper, busuioc, 1lg ulei
Vanata o spalam, ii taiem capetele si taiem in felii. Lasam feliile cu putina sare vreo 10 minute. Intre timp pregatim sosul de rosii. Amestecam sosul cu sare, piper, busuioc si lingura de ulei si il punem pe foc. Partea asta nu e obligatorie, dar e recomandata pentru a ajuta parmezanul sa se topeasca putin. Si intre timp dam pe razatare parmezanul. Recomand razatoarea mare.
Punem la incins gratarul si facem feliile de vanata pe gratar. 


Cand sunt gata le scoatem pe un platou larg si facem mici "sandwichuri": felie de vanata, parmezan, sos de rosii, felie vanata, parmezan, sos de rosii.




Umplem platoul  si deasupra punem mult mult parmezan;)


Daca nu va place parmezanul, se poate folosi altfel de cascaval. Asta o varianta light;) dar pentru ceva mai consistent intre feliile de vanata se pot pune felii de mozzarella.
Gata!!! asta e tot. Pofta mare!!




Nessun commento:

Posta un commento