Like me

martedì 19 giugno 2012

Prajitura sanwich cu cacao si ricotta

E o prajitura potrivita pentru o zi calduroasa, pentru ca este proaspata. Partea cu coptul e mai neplacuta, dar ne descurcam.
Ingrediente:
pt aluat: 130g unt, 30g zahar, 1ou, 1lg cacao, 10lg faina, 1/2 plic praf de copt
pt crema: 500g ricotta (cine are branza de vaci, recomand branza de vaci), 60g zahar, esenta de rom,30g unt, 3oua, 1lg gris
Intr-un bol mare punem ricotta (branza de vaci) si zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn.



Nu recomand mixerul sau blenderul pentru ca devina prea cremoasa. Topim cele 30grame unt si punem la racit. In timp ce untul se raceste, separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma si le punem in frigider. La branza adaugam cateva picaturi esenta de rom. Adaugam untul si apoi galbenusurile. 



Amestecam mereu cu lingura de lemn. Punem si grisul si la sfarsit albusurile spuma.



Crema obtinuta o punem la frigider.


Acum aluatul. Topim cele 130grame unt si lasam putin sa se raceasca. Adaugam zaharul si cacao si amestecam bine tot cu o lingura de lemn. 



Adaugam oul si apoi incetisor si faina. 




In final, e mai bine sa framantam cu mainile pana obtinem o bila de aluat. Punem la frigider vreo 10 minute.


Dupa cele 10 minute, aluatul il impartim in 2 bucati: una mai mica si una mai mare. Jumatatea mica o lasam la frigider, iar cea mare o intindem in tava de cuptor pe hartia de copt ( daca folositi).


Adaugam crema de branza, iar apoi bucata ramasa de aluat o dam pe razatoarea peste crema. Punem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.



Cam atat! Lasam la racit si pe urma mancam pana nu mai putem;)



Pofta mare si o seara frumoasa!



Nessun commento:

Posta un commento