Like me

domenica 1 gennaio 2012

Tort "happy new year" 2012

Mi-am luat inima-n dinti si m-am hotarat sa fac un tort. Am avut noroc cu Mos Craciun, care mi-a adus cadou o carte de retete cu ciocolata si am avut inspiratie. 
Tortul pe care vi-l propun e foarte simplu de facut si nu are nevoie nici de cine stie ce ingrediente, doar CIOCOLATA;)
Ingrediente
Blat: 75g ciocolata neagra, 150ml lapte, 175g unt, 150g zahar, 3oua, 1/2plic praf de copt, 75ml smantana dulce
Pentru umplut si decorat: gem de zmeura, crema ganache si decoratiuni din ciocolata alba si neagra 
Crema ganache: 225g ciocolata, 250ml smantana dulce
Incepem prin a topi ciocolata neagra in lapte si lasam la racit. Eu am avut 3 ciocolati de cate 100gr. Deci s-au impartit la fix: 75g pentru blat si 225g pentru crema.


Intr-un vas mare amestecam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine.















Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam peste untul batut cu oua. O sa fiti surprinsi de ce aluat pufos o sa avem chiar si dupa ce adaugam faina. 


Putem adauga ciocolata daca s-a racit si smantana. Rezultatul final este un aluat super pufos. 




Pregatim doua tavi cu un diametru de 22cm. Eu am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina. Impartim aluatul si punem in cuptorul preincalzit. 

Pentru decorat eu am topit pe bain-marie o ciocolata alba si am creat tot felul de floricele, frunze, spirale.
Dupa ce s-au racit blaturile, ungem unul cu gemul de zmeura si acoperim.



Acum putem trece la crema. Punem la topit ciocolata cu smantana. Dupa ce ciocolata s-a topit de tot, lasam la racit. Batem cu mixerul pana sa solidica. Acoperim tot tortul cu crema ganache. 


Putem acoperi uniform sau sa lasam usor valuri. Va recomand sa folosit rapid crema pentru uns pentru ca se intareste repejor. 


Dupa care pornim la decorat cum vrem si cum ne place. Eu am facut tot felul de chestiute cu ciocolata alba si le-am folosit cum mi-au venit la mana. Punand acum pozele am observat ca nu am poze din timpul decorarii, am fost atat de prinsa incat nici nu am realizat ca nu am facut poze:P si nici macar la decoratiuni. Data viitoare!!!
Ce pot sa va spun e ca tortul a fost un succes. Este ideal daca vreti ceva cu ciocolata, dar nu exagerat de dulce si nici exagerat de cremos. E destul de lejer si proaspat.



Vi-l recomand din tot sufletul si promit sa mai fac si altele, pentru ca mi-a facut placere sa realizez un tort, un tort adevarat.
La multi ani!!! si sa aveti un an nou minunat, sanatos si plin de dorinte implinite.


Nessun commento:

Posta un commento