Like me

mercoledì 18 gennaio 2012

Pita

Eu eram ferm convinsa ca am pus deja reteta de pita (paine araba). Si cand colo vad ca nu e asa. Atunci acum e momentul.
Ingrediente: 400gr faina, 1plic drojdie, sare, putin zahar, 3lg ulei, apa
Aluatul este aluatul pe care eu il folosesc sa fac paine sau pizza. Amestecam ingredientele uscate apoi adaugam uleiul si apa amestecand pana obtinem aluatul. Pe urma framantam bine, formam bila de aluat si lasam la dospit. Dupa vreo jumatate de ora framantam iar aluatul si lasam iar la dospit de la o ora jumatate in sus;)
Dupa ce trec orele cu pricina, din aluat formam multe bilute cam de marimea unei nuci pe care le intindem bine bine. Discurile obtinute trebuie sa fie foarte subtiri, mai putin de 1cm. Le punem pe o tava, le stropim cu apa sau le ungem cu putina apa si le punem in cuptorul incins. 


Lasam pana se umfla (cam vreo 5 minute) si pe urma le scoatem din cuptor. 



Cam asta e. Obtinem painicile noastre pe care le putem umple cu ce ne place.


Noi am avut langa asa: chiftelute, dovlecei caliti, crema de branza cu sunca, crema de branza cu dovlecei si rosii. O bunatate!!!!! Imediat o sa pun si reteta de crema de branza cu dovlecei (zucchine).

Nessun commento:

Posta un commento