Like me

domenica 1 gennaio 2012

Rulada cu crema de branza dulce

Asta e dulcele pe care eu l-am facut de Craciun:). 
Ingrediente
Blat: 4oua, 2lg zahar, 2lg ulei, 4lg faina, 1/2plic praf de copt, vanilie
Crema: 150g crema branza, 100ml frisca, 2lg zahar pudra, vanilie, alte arome (stafide)
Glazura: 4lg zahar pudra, 2lg cacao, 2lg ulei, 2-3 lg apa fiarta
Incep prin a va spune ca eu am facut 2 rulade. 
Intr-un bol mare batem ouale cu un varf de sare si zaharul+esenta vanilie/esenta migdale, pana obtinem o crema spumoasa.




Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam putin cate putin peste ouale batute. Turnam in tava de cuptor, pentru ca e cea mai larga si spatioasa, tava acoperita cu hartie de copt. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste pe margini.



Se zice ca e bine sa rulezi aluatul de cum e scos din cuptor, dar eu zic sa lasati putin la racit pentru ca e mai usor de lucrat. Deci lasam un pic la racit si rulam cu hartia de copt. Lasam asa si pregatim crema.
Pentru crema puteti folosi: crema philadelphia, ricotta(urda) sau daca sunteti norocosi branza de vaci. Amestecam crema de branza cu zaharul pudra si apoi adaugam frisca+esenta de lamaie/esenta rom si stafide.




Punem putin crema la frigider, dupa care desfacem aluatul si il acoperim cu crema obtinuta. Rulam la loc, incercand sa strangem destul de tare. Punem totul la frigider si pregatim glazura.





















Intr-un bol,castronas ce va e mai usor punem zaharul pudra, cacao si uleiul. Amestecam bine si apoi adaugam apa fiarta. Bineinteles ca obtinem o glazura super. Pentru cine vrea poate pune si putin rom.


Rulada o putem acoperi toata cu glazura sau ne putem juca si decora cum vrem;). Glazura tin sa mentionez ca la mine era pentru 2 portii.
Rulada1: aluatul cu vanilie si crema cu rom si stafide. Rulada2: aluatul cu esenta de migdale si crema cu lamaie.


Ce mai!!!! au fost tare bune si sigur o sa mai fac si altfel de combinatii pe care abia astept sa vi le fac cunoscute.



Nessun commento:

Posta un commento