Like me

giovedì 1 dicembre 2011

Tarta(placinta) cu mere faramitata

Nu stiu daca chiar asta e traducerea la crumble pie, dar ideea e aceeasi.
Ieri a fost Sf Andrei si a fost ziua sotiorului meu de nume si al piticei mele Luna, care chiar daca nu are scris numele de Andreea, il are ca nume de botez.
Ce altceva puteam sa fac in perioada asta, daca nu o tarta rapida, usoara si gustoasa cu mere.
Ingrediente: aluat tarta, 4-5 mere, zahar, o lingura unt, scortisoara, vanilie,  2-3 felii de portocala cu coaja si sucul de la o jumatate de portocala, 1lg dulceata piersici(caise)
Facem aluatul si il lasam la frigider cam 30 de minunte. Intre timp curatam merele si le taiem in cubulete mici. Punem merele intr-o tigaie cu untul, zahar, scortisoara, vanilia. Feliile de portocala le taiem in bucatele foarte mici si la adaugam la mere. Farmecul sta in coaja de portocala. Stoarcem portocala peste mere si lasam pe foc, amestecand din cand in cand pana cand merele devin aproape ca o crema.


Lasam la racit, pregatind intre timp aluatul. Impartim aluatul in 2, dar nu parti egale, cu o jumatate mai mare.Partea de aluat mai mare o folosim pentru partea de dedesubt. Intindem bine aluatul si il punem  intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Facem gauri cu furculita si ungem aluatul cu dulceata. Eu am zis o lingura dar puneti cat va place:P





















Adaugam merele calite, iar deasupra restul de aluat dat pe razatoarea mare. Asta ca sa obtinem faramiturile. Probabil ca se pot obtine si faramitand cu mainile, dar cu razatoarea avem bucati mai uniforme.
O data acoperita toata tarta, punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste putin.
Foarte important: nu uitati de amestecul de lapte cu zahar(3-4lg lapte+1lingurita zahar), cu care vom stropi tarta imediat ce am scos-o din cuptor; si stropiti cu curaj nu doar 2 picaturi de lapte;)









Lasam sa se raceasca complet si apoi putem sa o mutam pe un platou.



Nessun commento:

Posta un commento