Like me

giovedì 8 dicembre 2011

Pizza cu vinete si ou fiert

S-a nimerit de cate ori sa fac pizza in zilele in care nu prea aveam frigiderul plin, dar in acest mod am descoperit combinatii usor diferite. 
Aluat: 450gr faina, un plic drojdie, sare, un pic zahar(le pun dupa ochi), 3lg ulei, vreo 300ml apa( eu adaug treptat pana obtin aluatul dorit
Ingrediente: 1 ou fiert, 4-5 felii vinete, sos de rosii, cascaval, sare, piper, ierburi aromatice,1lg ulei


Intr-un bol mare mare punem faina, drojdia, sarea si zaharul si amestecam totul bine. Formam o gaura si adaugam ulei si incetu cu incetu apa amestecand mereu. Eu folosesc o lingura de lemn si o data obtinut cat de cat aluatul folosesc mainile. Lucram bine aluatul pana nu ni se mai lipeste de maini si are consistenta dorita. Punem intr-un bol uns cu ulei tot, si ungem si aluatu. Acoperim vasul cu un prosop/ folie de plastic. Cu ce aveti si cu ce va e mai comod, important e sa fie bine acoprit. Tinem la caldurica, si dupa o ora framantan aluatul pentru a scoate aerul. Il punem inapoi in bol, acoperim si mai lasam o ora.


Vinetele le spalam, le taiem rondele si le asezam pe o farfurie. Le saram si le lasam timp de 30 de minute. Le clatim si le uscam cu un prosopel de bucatarie sau hartie de uscat. Asezam rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu putin unt. Punem in cuptorul preincalzit. Le lasam pana se rumenesc putin pe ambele parti. Nu trebuie sa fie supercoapte pentru ca dupa vor intra din nou la cuptor cu pizza. Le taiem cubulete.
Fierbem ouale tari ( cate un ou de persoana). Pentru sosul de rosii folosesc :conserva de rosii, ulei, sare, piper, busuioc uscat.
Eu din aluatul acesta fac 3 pizze:1 mare, 1 medie si 1 mai micuta. Cand e super crescut aluatul impartim in 3 bile( marimi egale sau nu). Am vazut la tv intr-o emisiune ca aluatul se intinde cu mana, avand grija sa lasam mereu marginile mai umflate. Asa obtinem acel strat subtire in interior si marginile bine crescut si gustoase la exterior. In plus, sosul nu poate curge de pe pizza. 


Dupa ce facem stratul de aluat putem sa mai lasam putin aluatul la crescut in tava. Cam timpul necesar sa le facem pe toate.
De obicei pun tot ce trebuie pe pizza si bag la cuptor, dar de data asta am schimbat putin. Trebuie sa ne gandim ca vinetele si oul  sunt deja coapte, deci nu e indicat sa le tinem foarte mult la cuptor. Asa ca, ungem putin aluatul cu ulei( cu pensula) , adaugam cat sos vrem si punem la cuptor.


Cand e aproape gata, scoatem din cuptor punem vinetele, oul fiert rondele si mult mult cascaval dat pe razatoarea mare (mozzarella, alte feluri de branza, cascaval). Merge foarte bine chiar si cu parmezan.



Punem din nou in cuptor pana sa topeste cascavalul si cam asta e.








E o bunatate pizza si in plus si foarte consistenta. Mie imi place la nebunie cu crema de usturoi si va recomand din tot sufletul, bineinteles daca va place combinatia.


Pofta buna si sunt tare curioasa ce parere aveti despre combinatii mai putin clasice.

Nessun commento:

Posta un commento