Like me

giovedì 15 dicembre 2011

La multi ani!!! Andrea al meu

Azi este ziua sotiorului meu:) 
Nu ca nu ii plac torturile sau prajiturile, dar stiu ca prefera fursecurile, biscuitii, tartele. Asa ca anul asta am facut o exceptie de la clasicul tort:P
Am facut un fel de fursercuri cu crema. Sunt absolut delicioase.
Fursecuri: 300g faina, 2galbenusuri, 200g unt, 2 lg zahar, 1/2 plic praf de copt, vanilie (esenta de migdale), varf sare
Crema: 150g unt, 6lingurite zahar pudra, esenta: portocale, lamaie, 2lingurite cacao, vanilie (coloranti alimentari)
Glazura: 6lingurite zahar pudra, 2 lg cacao, 3 lingurite ulei, apa fiarta (esenta rom)
Si acum la treaba. Fursecurile le-am facut cu o zi inainte, pentru ca sunt foarte fragede si se rup foarte usor. Intr-un bol mare punem faina, zaharul, sarea si praful de copt. Amestecam totul foarte bine, adaugam untul in bucatele mici si framantam pana obtinem un aluat tot faramitat. Galbenusurile le batem cu putina esenta de vanilie (si esenta de migdale) si adaugam peste aluat. Framantam bine bine pana devine totul omogen, formam clasica mingiuta si punem la frigider 30-60minute.

















O data scos aluatul din frigider, intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda ( sau orice alta forma doriti). Stratul sa nu fie foarte subtire, repet aluatul copt e foarte fraged si fiind foarte subtire s-ar putea rupe repede. Mie mi-au iesit cam 2 tavi jumatate de biscuiti/fursercuri. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc putin (nu mai mult de 15min).


Crema e  simpla crema de unt cu diverse arome. Luam 3 boluri mici si punem asa: cate 50g unt, 2 lingurite zahar pudra, esenta vanilie. Intr-un bol esenta lamaie, in altul esenta portocala si in al treilea 2 lingurite cacao.





Batem bine cu blenderul fiecare in parte si e gata. Eu am folosit coloranti alimentari: galben-lamaie, portocaliu-portocala. Logic, nu??!!:PAvem fursecurile, avem crema, ne ramane sa le punem impreuna. Fursec-crema-fursec. Ies cam 6 cu crema obtinuta.















Glazura: tot intr-un bol..traiasca bolurile...punem 6 lingurite zahar pudra, 2 linguri cacao si amestecam bine. Adaugam uleiul si amestecam totul bine. Intre timp punem apa la fiert. Pentru cine vrea poate sa puna si putin esenta de rom. Dupa ce avem crema de ciocolata adaugam o lingura -doua de apa fiarta si gata si glazura.



!!!!!e posibil sa se taie crema cand adaugati apa fiarta....nici o problema: luam blenderul si batem bine glazura adaugand putin cate putin apa fiarta...credeti-ma veti obtine o glazura de nota 10!!!!






Decoram "sandwichurile" dulci cum ne place: cu glazura, cu zahar pudra, le putem chiar imbraca de tot in ciocolata.
Va recomand minunatiile astea dulci din tot sufletul, sunt foarte bune si ies si destule. Numai bune acum de sarbatori.







Nessun commento:

Posta un commento