Like me

mercoledì 21 dicembre 2011

Felii de carne cu sos de lamaie

Am scris felii de carne pentru ca putem folosi atat felii de porc cat si de vita.
Ingrediente:4-5 felii carne, faina, 1/2lamaie, unt, ulei, sare, piper, condimente, 2lg lapte (usturoi)
Pregatim o tigaia larga cu o lingura de unt si o lingura de ulei.


Batem feliile de carne si le dam prin faina. Daca sunt prea mari le putem taia in doua.













Punem la incins untul cu uleiul si cand e momentul punem feliile de carne.


Fiind foarte subtiri se fac foarte repede, si nu va recomand sa le lasati prea mult ca sa nu se intareasca ( mai ales carnea de vita). Daca e nevoie mai adaugati pe parcurs unt sau ulei. E posibil sa nu incapa toate feliile in tigaia si sa fie nevoie de mai multe ture;).
Dupa ce le-ati intors pe amandoua partile, scoatem feliile de carne pe un platou/farfurie si le saram.





















In tigaia ramasa pe foc cu restul de unt adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Stoarcem lamaia si amestecam cu jumate pahar de apa. Punem in tigaia si amestecam totul bine. Adaugam si laptele si apoi: sare, piper, boia ce condimente vreti si va place.



Mie imi place sa pastrez aroma de unt si lamaie, deci am pus doar sare si piper. Daca e nevoie mai punem apa pana obtinem un sos omogen si cremos.




O data obtinut punem feliile de carne in tigaie si lasam la foc mic mic cu capac, cam inca vreo 10 minute.




O sa va placa mult si la mici si la mari. Recomand cu fenicul cu cartofi, fenicul la cuptor sau conopida la cuptor.



Nessun commento:

Posta un commento