Like me

mercoledì 19 ottobre 2011

Aluat super simplu pentru biscuiti, tarte + cateva idei

Ultima tarta este facuta cu acest aluat.
Ingrediente: 300gr faina, 150gr unt, 1vf sare, 1 lingura/lingurita zahar( eu pun lingurita), 5-6 linguri apa rece
Intr-un bol mare amestecam faina, sarea si zaharul. Framantam totul pana obtinem multe firimituri. Dupa care adaugam apa si framantam bine pana obtinem o minge de aluat. Punem la frigider o jumatate de ora acoperit in folie de plastic.
Dupa ce scoatem aluatul din frigider putem face cu ele orice fel de biscuiti, cu ce forme vrem, fara forme chiar nu conteaza. Ceea ce conteaza e finalul.
Eu i-am facut asa: bilute ceva mai mici sau cat o nuca pe care i-am turtit si deasupra se poate apasa cu o furculita. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc, la foc puternic. Va recomand sa nu ii faceti subtirei, efectul final nu mai e acelasi.
Important: cat timp biscuitii sunt in cuptor, intr-o cescuta punem 50ml lapte cu o lingurita de zahar, amestecam cu o pensula si in momentul in care scoatem biscuitii fierbinti din cuptor ii ungem cu laptele indulcit.
Nu trebuie facut cu mare atentie si daca laptele curge pe langa nu e absolut nici o problema, ba din contra ;).
Lasam la racit in tava cam o ora. Bineinteles ca nimeni nu va poate impiedica sa furati cativa si calzi.
Rezultatul e neasteaptat: dintr-un aluat atat de simplu obtinem un aluat foietat si gustos. Trebuie neaparat incercat.




Va mai atasez cateva poze cu idei de biscuiti:

 
Diferite forme: inimioare, flori, soare, cercuri si litere. Aceastea sunt unse la sfarsit cu lapte, zahar si scortisoara.


 Acesti biscuitei sunt mai simplu facut, doar turtiti si niste forme deasupra. Va recomand sa ii lasati sa se rumeneasca destul de bine.
Da oare ce o fi pe farfurioara acolo in mijlocul biscuitilor??? Ce altceva decat un mar imbracat.
Mai aveam putin aluat si ma tot gandeam: ce sa fac, ce sa fac?? Merele mi-au sarit in ochi si mi-am zis:hmm, hai sa incerc. Am intins aluatu bine bine si am acoperit marul curatat si fara cotor. Inainte sa inchidem bine cu aluatul putem pune in mijlocul marului un betisor de scortisoara. Punem la cuptor si cand il scoatem il ungem ca pe biscuiti cu lapte si zahar si presaram scortisoara deasupra. 
Mai simplu de atat eu nu stiu:P
 


 




 Totul o bunatate, dar va avertizez dau dependenta biscuitii astia.











Nessun commento:

Posta un commento