Like me

mercoledì 26 ottobre 2011

Minitarte cu dovleac

Duminica am fost harnicuta. Am facut aluatul meu preferat de biscuiti, tarta si m-am pus pe treaba: cativa biscuiti, cateva mere "imbracate" si cateva minitarte cu dovleac.
Ia sa vedem minitartele cu dovleac
Ingrediente: 300gr faina, 150gr unt,1lingurita zahar, 1vf sare, si de data asta si putin praf de copt, 6lg apa; pt crema: 200gr dovleac, 1lingurita zahar, vanilie, scortisoara, 1lingurita faina
Amestecam faina cu zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam untul taiat sau dat pe razatoarea daca nu vreti sa asteptati sa se topeasca putin. Amestecam totul pana obtinem un amestec tot faramitat. Adaugam lingurile de apa si framantam bine pana obtinem o minge din aluat. Punem la frigider 30 de minute.
Dovleacul il taiem in bucatele si il fierbem. Cand e deja fiert il scurgem bine bine si lasam la racit (intr-o sita in care sa se mai si scurga). Dupa ce se raceste punem zaharul( cine vrea poate sa puna mai mult, dupa gust), vanilia, scortisoara, faina si amestecam cu o furculita. Eu am preferat doar sa pasez cu furculita. 
Sa pornim la drum acum. Pregatim formele de metal ( ale mele sunt destul de micute) si le ungem cu putin ulei. Aluatul il scoatem din frigider. Eu am facut mingiute cam de marimea unei nuci, pe care le-am intins bine. Pun poze si se intelege mai bine. 







Dupa ce am pus aluatul in forme facem gauri cu o furculita, umplem cu dovleacul si acoperim cu un alt strat de aluat. 





Gaurim si partea de deasupra cu furculita. Punem in cuptorul preincalzit la foc destul de puternic si lasam pana se rumenesc putin. 


Cat timp sunt la cuptor pregatim amestecul magic de 1lingurita zahar si 50ml lapte cu care vom unge minitartele abia scoase din cuptor.











Bune, simpatice si cu aroma de toamna.

Nessun commento:

Posta un commento