Like me

domenica 2 dicembre 2012

Mancarica de cartofi si carne de porc

Saptamana trecuta, din greseala, am facut o super mancarica rapida si extrem de gustoasa cu ceea ce aveam la indemana.
A fost atat de buna, incat am zis ca neaparat trebuie sa impartasesc cu voi aceasta reteta.
Ingrediene: 250gr ceafa de porc (felii), 2-3 cartofi fierti in coaja, 1-2 catei usturoi, condimente: sare, piper, ceapa-praf, boia, patrunjel, 2lg faina, 200ml supa (apa + cub de supa/ praf de supa)























Cartofii ii fierbem cu coaja, dar inainte ii spalam foarte bine. Folosim 2 cartofi daca sunt mari, 3 daca sunt mai micuti.
Carnea o batem si o taiem in bucatele, nici prea mare nici prea mici. Dam bucatile prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. 


Dupa ce s-au calit pe ambele parti punem usturoiul curatat si taiat in bucati mare si lasam putin pana simtit mirosul de usturoi. 



Turnam supa si toate condimentele (dupa gustul fiecaruia). In cazul in care dupa ce a fiert putin totul, nu s-a format o crema, mai adaugam o lingurita de faina. 



Cand avem deja crema, adaugam cartofii curatati si taiati rondele sau cuburi. 


Punem capacul si lasam la foc mic. 


Dupa 2-3 minute, incercam sa intoarcem bucatiile de cartofi si sa le acoperim cu putin sos. 


Mai lasam pe foc vreo 3 minute si gata. Lasam pe focul stins cu capac, vreo 5-10 minute.
Mi-era dor de asa o mancarica si nu am realizat ca e posibil de realizat in asa scurt timp si cu asa putine ingrediente. 
Chiar nu reusesc sa va spun cat de bun a fost, trebuie neaparat incercat.
Pofta mare si duminica frumoasa!



Nessun commento:

Posta un commento