Like me

lunedì 8 ottobre 2012

Hot dog pe bat

Azi va propun o reteta super mai ales pentru copii. Dar sunt sigura ca nici parintii nu vor rezista asa unei tentatii.
Este o reteta cu si desprea prajeale, dar va propun si o garnitura super sanatoasa, ca sa echilibram.
Ingrediente: 3 crenwusti, 1oua, 1/2 pahar faina, 1/2 pahar gris (malai), 1/2 pahar lapte, sare, piper, patrunjel uscat, betisoare pentru frigarui scurte; garnitura: 2 cartofi, 2 morcovi, 2 pumni de mazare
Banuiesc ca deja ati inteles ce avem de pregatit.
O sa incep cu garnitura, pentru ca necesita mai mult timp. Avem deci nevoie de 2 cartofi, 2 morcovi si 2 pumni de mazare. Curatam cartofii si morcovii, spalam, taiem cubulete si punem la fiert.

 


Eu am folosit mazare congelata, asa ca am adaugat-o cand restul legumelor au inceput sa dea in fiert.


Legumele fierte le scurgem si le punem intr-o tigaie cu sau fara un strop de ulei, nu vreau sa fie calite/ prajite ci doar mai uscate.

Cand legumele sunt aproape gata incepem sa pregatim "personajul principal" al mesei.
Intr-un bol amestecam oul, fainile, sarea, piperul si patrunjelul, plus laptele. Amestecam/ batem totul bine cu blenderul pana obtinem o crema destuld e grosuta. 


Crenwustii ii taiem in 2, ii punem pe betisoare. Ii trecem prin compozitia cremoasa si direct cu ei intr-o tigaie plina cu ulei fierbinte. Nu trebuie lasati mult pentru ca se rumenesc foarte repete: 1 minuta pe o parte- 1 minut pe alta. Eu zic 1 minut, dar daca vedeti ca se rumenesc mai repede, ii puteti intoarce.



Punem pe o farfurie 1 hot dog pe bat, o lingura mare de legume amestecate si eventual o rosioara. Ce mai!!! o bunatate. 

 


Am mancat toti 3 cu super pofta.
Ahh...ingredientele astea sunt perfecte pentru 3 portii. Poate cineva o sa zica: un crenwusti e putin pentru o persoana...dar credeti-ma nu e deloc putin asa prajit;)
Va doresc pofta mare si astept ca intotdeauna pareri.


Nessun commento:

Posta un commento