Like me

martedì 8 maggio 2012

Orez cu zucchine si prosciutto crudo

Ne place orezul..ne plac dovleceii si bineinteles ne place si prosciutto crudo ( as putea spune si sunca, dar stiu ca prosciutto crudo se foloseste cam peste tot cu acest nume).
Fetitei mele ii place mult orezul, dar nu prea se impaca ea cu dovleceii. Dar tin sa mentionez ca gatindu-i asa nici macar nu a intrebat ce se vede verde, ba chiar i-a placut foarte mult.
Ingrediente: 1 dovlecel, o felie prosciutto crudo( gatind devine destul de sarat, asa ca nu trebuie pus prea mult), 2 pumni de orez, 1lg crema branza, 1lg lapte, 1lg ulei, sare, piper
Cine ma cunoaste stie ca imi place sa fac retete rapide si nu cu foarte multe ingrediente. Imi/ne plac gusturile naturale si simple. 
Incepem cu dovlecelul pe care il spalam bine, ii taiem capetele si il dam pe razatoarea mare. Intr-o oala/ cratita larga punem uleiul la incins si adaugam dovlecelul.


Il calim putin dupa care adaugam prosciutto rupt fasii si apoi crema de branza si lingura de lapte. 



Orezul il spalam putin ( cine vrea; sunt persoane care il tin in apa si il spala, sunt persoane care il folosesc asa; fiecare cum stie si cum il prefera). Eu doar il clatesc putin cu apa rece dupa care il punem peste dovlecel, prosciutto si crema.


Calim toate putin si apoi adaugam apa si lasam la foc mic pana e gata.
Va recomand inainte sa puneti sare sa gustati, prosciutto crudo lasand sare.


Cam atat. Destul de usurel nu?? Nu e un risotto, dar e destul de gustos si cremos. Pentru cine vrea poate adauga in farfurie putina crema de branza.





Nessun commento:

Posta un commento