Like me

lunedì 13 febbraio 2012

Pui de 2 feluri

Intr-o seara am facut niste piept de pui in 2 feluri. Un fel pentru cei mari si un fel pentru cei mici.
Ingrediente: 8 felii piept de pui, 1 portocala, 1 dovlecel, 1lg faina, 2lg ulei de masline, 1-2 catei usturoi,  condimente: sare, piper, oregano, busuioc, curry, sare
Eu le-am facut in paralel, puteti face ca mine sau puteti alege sa faceti varianta care va atrage mai mult.
Taiem feliile de pui in bucatele mici sau fasii. Impartim cantitatea in 2 boluri. Adaugam peste pui cate o lingura de ulei. 


Pentru mari adaugam: sucul de la portocala si toate condimentele pe care le avem + usturoiul 
Pentru mici adaugam: putina sare, piper si usturoi.


Acoperim bolurile cu folie de plastic, punem in frigider si lasam asa cam o jumatate de ora. 
Intre timp pregatim dovlecelul. Il spalam, il curatam si taiem in cubulete foarte mici.


Pregatim un gratar si o tigaie, pe care le punem la incins. Bucatelele de pui pentru cei mari le punem pe gratarul incins. Intoarcem bucatelele de pe o parte pe alta pana se rumenesc bine.



Bucatele de pui pentru cei mici le trecem prin faina si le punem in tigaia cu putin ulei. 
Dupa ce au prins putina culoare adaugam si bucatele de dovlecel. Punem totul la calit, adaugam putina faina si apa si lasam totul la fiert. 


Rezultatul final: bucatele din carne de pui care practic se topesc si un sos fin si cremos.


Toata familia a fost multumita si satisfacuta. 


Nessun commento:

Posta un commento