Like me

lunedì 21 novembre 2011

Cake pops

In sfarsit!!! De un an de zile tot vreau sa fac prajiturelele astea pe bat. Sunt un fel de "bombe" ( bilele acelea din biscuiti pe care mama ni le facea mereu, cu minunata visina in mijloc) imbracate si puse pe bat ( fie betisoare de acadele sau betisoare de frigarui mai scurte).
Ingrediente: un pandispan (blat tort), frosting, ciocolata alba/neagra, bombonele pt decorat
Putem folosi un pandispan/blat tort fie vanilie fie cacao ( sau un cozonac nu neaparat proaspat, ca tot se apropie Craciunul, sau biscuiti sfaramati). Eu va dau doar idei, dar fiecare e liber sa foloseasca ce are la indemana. Eu am facut un pandispan rapid rapid. Sfaramam prajiturica.
                                         

Frostingul e usor de facut. Avem nevoie de 100g unt, 100g philadelphia, 60g zahar pudra. Batem totul bine cu blenderul si il lasam vreo jumatate de ora la frigider. 
Amestecam aluatul sfaramat cu frostingul, framantam bine bine obtinem un aluat compact.  Formam multe multe bile si le punem la frigider. Putem sa le lasam cateva ore in frigider sau vreo jumatate de ora in congelator.











Pregatim betisoarele si topim ciocolata. Eu am topit pe bain-marie ciocolata alba si am pus putin colorant rosu, ca sa obtim o "imbracaminte" roz, dar si ciocolata neagra. Dupa ce se topeste adaugam cate un strop de ulei.



Scoatem bilutele din frigider si pornim la treaba. Trecem fiecare betisor prin ciocolata si apoi formam "acadelele", iar in acest fel bilutele raman lipite pe bat. O data obtinute popsurile le trecem prin ciocolata o data sau de doua ori, depinde de cat de gros vrem stratul de ciocolata. Important e ca dupa fiecare acoperire sa le punem putin la frigider.




La capitolul decorat, putem sau nu. Eu am avut niste mici bombonele roz pentru cake popsurile roz si cocos pentru cele acoperite cu ciocolata. O data terminata treaba, punem acadelele la frigider. Indicat ar fi sa stea peste noapte in frigider, dar noi oricum am mancat si dupa cateva ore;) Sunt asa bune si haioase, chiar si Luna a fost incantata sa le vada, desi ea nu prea se omoara cu dulciurile.




Nessun commento:

Posta un commento