Like me

martedì 1 marzo 2011

Blat tort 2 (cacao si nuci)

Acest blat este la fel ca si blat tort1, in plus adaugam cacao si nuci.
Ingrediente: 5oua, 160g zahar, 80g faina, 2lg cacao, 2lg amidon (potato starch), o mana de nuci prajite
Avem nevoie de doua boluri mari si inalte. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam faina cu amidonul si cacao. Batem mai intai galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtinem o crema pufoasa. Batem si albusurile cu restul de zahar pana devine o crema consistenta si daca intoarcem vasul nu cade. Amestecam galbenusurile cu 2 linguri de albus batut, dupa care adaugam faina amestecata cu amidonul si cacao. Nu mai folosim blenderul cu tel ( sau mixerul) ci folosim o lingura de lemn cu care amestecam de sus in jos. Dupa ce adaugam toata faina, adaugam nucile si apoi amestecam totul cu albusul batut. Rezultatul este o crema foarte pufoasa si consistenta. Punem hartia de copt pe fundul tavei si rasturnam totul in tava. Punem la cuptor, foc mediu, maxim o jumatate de ora. Lasam la racit si pe urma scoatem blatul din tava.








Nessun commento:

Posta un commento