Like me

sabato 12 marzo 2011

Painici pufoase

E o reteta de painici pufoase, dar sa nu va astepti la niste painici super crescute si pline de miez, ba din contra.
Ingrediente: 400gr faina, 1 pliculet drojdie, 3lg ulei, 250-300 ml apa, 1 vf sare, zahar( cam 1/2lingurita)
Amestecam faina cu sarea, zaharul si drojdia. Cream un vulcan din faina si in mijloc punem uleiul. Amestecam cate putin cu o lingura de lemn si incepem sa punem si apa. Amestecam totul pana obtinem un aluat omogen. Renuntam la lingura de lemn si formam o bila mare din aluat. Ungem peretii vasului cu ulei. Acoperim cu un prosop sau folie de plastic si lasam la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut ( de 2-3 ori) formam bile cam de marimea unui ou. Fiecare bila o intindem cu sucitorul pana obtinem un disc cu grosimea de 1 cm. Acest lucru se face pe o suprafata uscata acoperita cu faina. Avem nevoie de faina atat pe suprafata de lucru cat si pe aluat.
Discurile obtinute le punem in tava acoperita cu hartia de copt. Le mai lasam la dospit cam 30 de minute. Intre timp incalzim cuptorul la maxim. Dupa cele 30 de minute, punem tava in cuptor si lasam painicile 5 minute( cuptorul fiind inca la maxim).
Asta e tot. Obtinem niste painici (chifle) ideale pentru sandwichuri. Eu am facut atat cu faina alba cat si cu faina neagra.

Nessun commento:

Posta un commento