Like me

domenica 13 marzo 2011

Aluat sablèe( cu nuca)

Azi dimineata aveam chef sa fac niste biscuitei. Ma gandeam sa fac aluatul pentru tarta( e crocant, dar si fraged si se topeste in gura). Dar, uitandu-ma pe o carte de retete, cu dulciuri, mi-a atras atentia acest aluat: sablèe.
Ingrediente: 300gr faina, 200gr unt, 3 galbenusuri, 100gr zahar( reteta originala: 125gr), 2 lg nuca macinata (reteta originala: migdale macinate), coaja de lamaie rasa
Intr-un bol mare punem faina, zaharul, coaja de lamaie si nuca macinata. Amestecam totul bine. Untul il taiem bucatele mici si le punem peste faina. Incepem sa lucram tot amestecul cu mainile. Cand devine destul de omogen adaugam cele 3 galbenusuri si continuam sa framantam bine cu mainile. Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat si am obtinut un aluat omogen, formam o bila. Acoperim bila in folie de plastic si o punem in frigider cam 20-30 de minute.
Eu am facut biscuitii atat cu seringa cand si cu forme.
E ideal pentru tarte, dar mai ales pentru biscuiti. O sa pun poze si cu biscuitii. Sunt de-a dreptul deliciosi si sunt buni si pentru cei mici.





Nessun commento:

Posta un commento