Like me

sabato 12 febbraio 2011

Cornuri cu mere

Daca acum 6 luni ma feream de orice insemna dospit, si pizza o faceam asa rapid cu frica de a atinge aluatul, acum imi place tare mult sa lucrez cu aluatul. Si asa am indraznit sa ma gandesc la niste cornuri. Mi-am zis ce poate fi asa greu, paine acum stiu sa fac, pun niste oua, niste zahar, niste unt si trebuie sa imi iasa niste cornuri:P
Ingrediente
*pt aluat: 400g faina, 150ml lapte, 100g zahar, 100g unt, 2 oua, 1 pliculet drojdie, 1 varf de sare, 2 mere
*pt uns: 1 ou
*pt uns: 1lingurita zahar, 1 lingurita lapte
Sa pornim la drum. Pentru inceput batem intr-un vas ouale cu sarea. Le batem bine bine cu mixerul pana devine ca o crema. Untul il punem la topit, iar dupa ce s-a topit de tot adaugam zaharul si luam de pe foc.
Adaugam untul topit cu zaharul peste ouala batute si continuam sa le lucram. Adaugam si laptele. Faina o amestecam cu drojdia dupa care adaugam totul la compozitia lichida. Folosim mixerul (blenderul) pana cand se poate dupa care il framantam cu mainile. Rezultatul trebuie sa fie un aluat consistent dar moale si care sa nu se lipeasca de maini sau de peretii vasului ( daca inca sa mai lipeste, mai adaugati putina faina). Acoperim vasul cu un prosop sau cu folia de plastic.

 

 

 
            Lasam la dospit.










Din aluatul dospit formam mingiute. Pe o suprafata pe care am tapetat-o cu faina intindem cate o mingiuta, pana obtinem o foaie subtirica ( mai mica de 1 cm). Taiem aluatul in asa fel incat sa obtinem triunghiuri ( 4-6 triunghiuri depinde de marimea stratului obtinut. Marul il taiem ca pe cartofii prajiti. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de mar si rasucim spre mijlocul foaiei de aluat. Eu am facut si cateva cu ciocolata. ( in loc de mar am pus cateva bucatele mici de ciocolata)
 









Dupa ce s-a umplut tava cu cornurile, le mai lasam putin sa creasca si le punem in cuptorul preincalzit. Dupa ce au crescut putin in cuptor le ungem cu oul batut.
Le repunem la cuptor si le lasam pana se rumenesc. Inainte sa le scoatem pregatim compozitia pentru uns. Intr-o cescuta punem lingurita de zahar cu lingurita de lapte. Amestecam putin, dar nu trebuie sa se topeasca zaharul. Scoatem cornurile din cuptor si rapid le ungem cu o pensula cu pasta obtinuta din zahar si lapte.
Au fost nemaipomenit de bune, chiar nu ma asteptam sa reusesc asa din prima, dar cum se zice " norocul incepatorului".
Trebuie neaparat sa le incercati, nu e mult de lucru, e nevoie doar de putina rabdare. Dar merita!


Nessun commento:

Posta un commento