Like me

lunedì 17 settembre 2012

Piept de curcan cu sos rosu

M-am gandit aseara sa fac un gratarel de curcan, dar mi se parea prea sec, prea uscat. Sunt putin racita si aveam chef de ceva care sa ma incalzeasca, ceva cu sosulet gustos in care sa inmoi painica.
Ingrediente: 3 felii mari piept curcan, 1ceapa, 1/2cutie sos de rosii (sau bucatele de rosii), sare, piper, paine crocanta multicereale (luata din Ikea)
Nici nu prea am mare lucru sa va povestesc, maxim 20 minute e totul gata.
Clatim carnita si o taiem cuburi sau fasii, cum va place. Ceapa o curatam, spalam si taiem in solzisori. 
Carnea o trecem putin prin faina si o punem la rumenit intr-o tigaie cu 1-2linguri de ulei. 

Intoarcem bucatelel de carne rumenite si puneam ceapa. 

Lasam pana se rumenesc si pe partea cealalta si putin si ceapa si adaugam sosul de rosii, sare, piper si daca mai vreti si alte condimente. 


Punem si o cescuta de apa si lasam pe foc cu capac vreo 5-10minute.

Pe o farfurie punem 3-4 felii de paine crocanta ( depinde de marime cate incap).

Cand e gata mancarica o turnam peste feliile de paine. 
A fost exact ceea de ce aveam nevoie. O mancarica gustoasa, calda si cu o aroma simpla si naturala.
Bun bun!! Pofta mare si astept pareri:)



Nessun commento:

Posta un commento