Like me

domenica 4 marzo 2012

Muffins de ciocolata cu caramel

Si uite asa a sosit si martie...iar eu zic bine ai venit martie si sper si caldura cu un muffin delicios!!!!
E o reteta putin diferita si de asemenea si rezultatul.
Ingrediente: 225g faina, 5g bicarbonat sodio, 1vf sare, 50g cacao, 150g unt, 3lg zahar, 3oua, 250ml lapte, vanilie, 4-5 caramele


Intr-un bol mare amestecam toate ingrediente uscate: faina, sare, bicarbonat. Intr-un alt bol mare lucram cu mixerul/blenderul untul impreuna cu zaharul, iar apoi adaugam ouale unul cate unul. S-ar putea sa se taie compozitia, iar eu ca sa o repar am folosit blenderul, nu mixerul sau telul. Adaugam vanilie sau alta esenta daca vreti ( eu am folosit cea de migdale).






Incepem sa adaugam si faina si laptele in paralel. La sfarsit o sa avem o compozitie foarte cremoasa si fina.



Punem hartiutele de muffin in forme si punem aluatul. Stim regula: nu umplem niciodata formele de tot. Bomboanele de caramel sau caramelele le taiem in 2 sau 4 bucati, depinde de marime si le punem in mijlocul aluatului.


Punem in cuptorul preincalzit si lasam vreo 15-20 minute. Lasam la racit. Ce este diferit la acest muffin: probabil ati observat ca folosim foarte putin bicarbonat, astfel interiorul ramane ca o crema. (nu aluat)


Eu am facut un frosting rapid cu 100g crema de branza si vreo 20g unt plus zahar dupa gust. Eu am folosit zahar colorat pentru ca vroiam un frosting colorat.


Sunt foarte bune si gustoase, dar daca aveti rabdare va recomand sa ungeti cu frosting si sa nu le mancati chiar imediat. 




Asteptati cam o ora, doua. Mie mi-au iesit vreo 24 de bucati, deci oricum sunt destule si pentru mancat imediat si pentru asteptat;)

Nessun commento:

Posta un commento