Like me

giovedì 7 luglio 2011

Cheesecake cu cirese

De mult tot ma batea gandul sa fac acest cheesecake, dar pana la urma faceam altceva. Asa ca de ziua mea am zis: gata, acum chiar ca fac un cheesecake si chiar am facut.
Ingrediente: 250g Philadephia( o cutie), 120g biscuiti sfaramati, 80g unt, 100g zahar pudra, 15g gelatina(sunt 3-4 foite), 200ml frisca pt batut,cirese




Punem untul pe foc si il lasam la topit. Cand e totul topit amestecam bine bine cu biscuitii sfaramati( indicat e sa fie facuti cu un blender , nu cu mana). Amestecul il turnam intr-o tava cu peretii detasabili(diametrul 20). Apasam bine cu o lingura pentru a obtine un blat uniform. Punem la frigider si intre timp pregatim crema.






Intr-un bol mare punem branza philadelphia si zaharul pudra si amestecam bine cu mixerul. 
Foile de gelatina le punem in apa si le lasam cam 3-5 minute pana se umfla putin. Intr-o craticioara turnam cam 50ml de frisca lichida si punem la incalzit( nu fiert). Scoatem gelatina si o stoarcem bine amestecand-o cu frisca lichida incalzita. Restul de frisca lichida il batem bine pana obtinem frisca. 
In bolul cu philadephia si zahar adaugam gelatina si frisca si continuam sa lucram cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.
Scoatem din frigider tava cu "blatul" de biscuiti. Ciresele le taiem in 2 si scoatem samburii dupa care le punem pe blat. Deasupra turnam crema si punem totul la frigider. Trebuie sa stea cam 6 ore ca sa fie ok, dar la mine a stat toata noaptea.





Se serveste cu putin dulceata de cirese sau daca nu aveti dulceata, ajunge sa puneti pe foc o mana de cirese, niste zahar si putin suc de portocale. Se lasa totul la fiert pana se obtine putina dulceata;)





















Mie mi-a placut si sigur o sa incerc si alte combinatii si gusturi.

Nessun commento:

Posta un commento