Like me

mercoledì 3 settembre 2014

Muffins de vanilie cu crema si glazura

Aveam chef de ceva nou, vroiam sa incerc gusturi noi...asa ca m-am gandit la o combinatie clasica: crema/budinca de vanilie si glazura de ciocolata...dar in varianta muffin.
Ingrediente: 300gr faina, 200gr zahar, 3 oua, 100gr amidon, 1 plic praf de copt, 200ml ulei, 150ml iaurt de baut (orice gust), vanilie, 2 plicuri budinca de vanilie, glazura (2lg zahar, 2lg cacao,1/2plic de nes, 50ml ulei, apa fiarta)
Intr-un bol mare amestecam faina, amidonul, praful de copt si 100gr zahar, iar in alt bol amestecam restul de zahar, ouale, uleiul, iaurtul si vanilia si cu blenderul mixam bine pana obtinem o compozitie cremoasa (dar lichida).
Peste ingrediente uscate adaugam amestecand compozitia. Eu amestec totul bine si apoi folosesc blenderul pentru a obtine un aluat cremos, fara mici cocoloase.
Punem compozitia in formele de muffin si dam la cuptor 20 de minute.
Intre timp pregatim budinca de vanilie si glazura. Pentru budinca respectam instructiunile de pe pachet.
Pentru glazura punem cacao, zaharul, nessul si uleiul in blender si mixam. Apoi adaugam apa fiarta, cam 100ml.
Cand prajiturelele sunt coapte le lasam la racit. La fel si crema, iar glazura o punem in frigider.
O data ce sunt reci, taiem capacele si scoatem miezu din muffin. Umplem cu crema si punem capacelul. In final punem glazura si punem la rece. Eu le-am lasat toata noaptea.
Ce facem cu miezul? Il mancam asa, sau daca va ramane si budinca, facem un dulce in straturi. Intr-un castronel punem un strat de miez, un strat de crema si tot asa cu cantitea care o avem. Glazuram si gata. Dintr-un foc avem 2 deserturi.



Pare mult de munca, dar nu e. Merge rapid. Pofta mare!!!


Nessun commento:

Posta un commento