Like me

martedì 26 agosto 2014

Sos de caramel

De mult tot sunt tentata sa incerc acest sos de caramel. Si in sfarsit l-am facut.
Ingrediente: 100gr zahar, 40gr unt, 50gr iaurt cremos/50ml smantana dulce
Sosul de caramel e rapid de facut. Punem la topit zaharul, cand devine portocaliu/maroniu (dar nu maro inchis, nu trebuie sa fie ars) adaugam untul. Iar dupa ce untul s-a incorporat bine adaugam iaurtelul. In general se foloseste smantana dulce, dar eu nu aveam. Am incercat cu un iaurtel mic cremos (de piersica) si am fost foarte multumita de rezultat. Gata, luam de pe foc. Atentie si cand puneti untul si cand turnati iaurtul. Caramelul sare si exista riscul sa va ardeti.
Cand se raceste putin il turnam intr-un borcanel de sticla si il tinem in frigider.
Se poate folosi pentru tarte, peste inghetata, sau pur si simplu cu fructe.






Nessun commento:

Posta un commento