Like me

domenica 14 settembre 2014

Placinta cremoasa cu mere

Sunt mereu in cautare de noi idei si noi retete, si cum dau de cate ceva interesant cum fac. Uneori se intampla sa nu am toate ingrediente in casa, dar fiind nerabdatoare :P, le fac oricum inlocuind. Din fericire, de cele mai multe ori le nimeresc. Un exemplu este aceasta placinta cremoasa.
Ingrediente: 4 mere mari, 2 oua, 4lg zahar, 1/2 cutie perle de branza (quark), 1iaurt mic, 50gr faina, vanilie, praf de copt, praf scortisoara,praf ghimbir, 2lg lapte
Intr-un vas mare/bol amestecam ouale cu 3 linguri de zahar cu branza si iaurtul, iar in altul amestecam faina cu vanilia si praful de copt. Iar apoi amestecam cele doua compozitii, obtinand aluatul lichid si cremos.
Merele le curatam si le taiem in felii subtiri, foarte subtiri. Cand sunt toate taiate adaugam o lingurita praf de scortisoara si o lingura praf de ghimbir (daca nu le aveti sau vreti amandoua, folositi doar ce va place).
In final amestecam merele cu compozitia si le turnam intr-o tava rotunda si larga. Nu trebuie sa asezati feliile de mere in straturi, e de ajuns sa turnati tot in tava si apoi sa nivelati putin.



Punem in cuptorul preincalzit, foc mediu pana se rumeneste un pic. Scoatem adaugam o lingura de zahar si inca putina scortisoara. 



Punem iar la cuptoru pana se rumeneste bine de tot, apoi scoatem si ungem toata placinta cu lapte. Mai punem 3minute la cuptor si gata.



Lasam placinta la racit sau dam iama in ea calda :P...fiecare cum vrea.
Este o retete foarte simpla si extrem de rapida.



Pofta mare!

Nessun commento:

Posta un commento