Like me

lunedì 18 febbraio 2013

La multi ani Luna!!!

Si dupa ce l-am sarbatorit pe Matei, a venit si randul piticei mele. Ea a implinit 4 anisori anul asta.
Nu am facut un tort deosebit, am facut ce a ales ea. I-am dat o carte de retete si i-am zis "alege tu Luna ce iti place"...normal uitandu-se la poze, iar eu explicandu-i ce contine reteta.
A ales un cheesecake la cuptor, incredil de bun si gustos. Bravo Luna!!
Ingrediente

  • aluat: 75gr faina, 50gr cacao, 75gr gris, 50gr zahar, 115gr unt
  • crema: 225 gr crema branza, 120ml iaurt simplu, 2oua, 75gr zahar, 75gr bucatele de ciocolata
  • glazura: 75gr ciocolata neagra, 40gr unt
Facem aluatul amestecand toate ingredientele: faina, cacao, gris, zahar si apoi untul moale.




Framantam bine si chiar daca aluatul e destul de faramicios, nu are nimic. Se poate intinde in tava fara probleme. Indicat sa folosim o tava de tort cu parte detasabila.


Punem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, foc mediu.
Trecem la crema: intr-un vas mare amestecam crema de branza cu iaurtul, ouale si zaharul.


Dupa ce am obtinut o crema pufoasa adaugam si bucatelele de ciocolata.



Turnam crema peste aluat si punem in cuptor 35-40minute. 


E gata cand crema deasupra e rumenita.


Scoatem din cuptor si lasam la racit. Pregatim glazura topind ciocolata pe bain-marie si adaugand untul.
Acoperim cheesecakeul si asta e tot. Punem la frigider.


!!!Recomand sa tineti cheesecakeul la temperatura camerei minim 30 minute inainte de a-l consuma. De ce?? Pentru ca alatul stand la frigider devine foarte tare, imposibil de taiat. Lasat la temperatura camerei,nu devine moale, dar se poate taia si manca fara probleme. 
La multi ani dulcetica mea Luna!!!



2 commenti:

  1. Salut Roxi,
    de ce ai pus in aluat gris? Ii da vreo texture deosebita? Iar crema de branza a fost o crema Philadelphia normala?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. salut si bine ai venit pe blog :)
      de obicei eu pun gris cam in toate aluatuarile pt ca da mi se pare textura mai pufoasa, moale...in cazul asta nu am incercat fara ca sa iti pot spune diferenta cu/fara gris..dar cred ca ideea ar fi cam acelasi...altfel aluatul ar deveni mult prea tare...
      cat despre crema philadelphia folosita este cea normal..clasic ( stiu ca exista si cel cu iaurt sau special pt dulciuri, dar mie nu imi place deloc gustul)
      sper ca am raspuns la ce m-ai intrebat :)
      spor si pofta buna ;)

      Elimina