Like me

lunedì 30 aprile 2012

Tortuletul meu de Paste

Am vazut acum ca a trecut ceva vreme de la ultimul post.
Am fost putin cam ocupata in ultima luna, iar timp de 2 saptamani am fost cu pitica la bunici;).
Acum am revenit cu o reteta simpla si delicioasa. Am pregatit-o atat pentru Pastele Catolic, cat si Pastele Ortodox. Da stiu, nu e un tort/prajitura traditional de Paste, dar de alea s-a ocupat mama;)
Ingrediente: 200g unt, 200g faina, 150g zahar, 4oua, 50ml lapte, 1 plic de praf de copt, vanilie; 250g crema mascarpone, 250g crema de branza (philadelphia), 300g gem piersici/caise, un compot de piersici.caise, 30g zahar pudra, vanilie


Intr-un mare bol amestecam untul cu zaharul si vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul amestecand bine. 














O data obtinuta o compozitie omogena si cremoasa adaugam faina amestecata praful de copt si un varf de sare.
Aluatul obtinut il punem in 2 tavi de tort( de aceeasi diametru, dar dc nu aveti nu e nici o  problema se poate pune blatul cu diametrul mai mic deasupra) si punem in cuptorul preincalzit. ( pe rand sau amandoua o data daca va permite cuptorul). Lasam la foc mediu cam 20-30 minute, incercati mereu cu scobitoare/ betisor daca aluatul e copt.


Intr-un alt bol mare batem bine mascarpone cu philadelphia, zaharul pudra si vanilie. Punem crema la frigider.


















Cand aluatul este gata il lasam la racit, si doar cand e complet rece putem pregati tortul.




Blatul de jos il ungem cu compotul de piersici/caise. Si punem cum vrem si cate vrem bucati de fructe din compot. Adaugam crema obtinuta (cu mascarpone si philadelphia) peste primul blat. Nu trebuie intins cu grija si nici dat cine stie ce forma. Asta e partea misto la tortul asta, practic punem totul la gramada si obtinem o bunatate.




Peste crema turnam gemul si deasupra al doilea blat.




Gata!!!! Eu m-am distrat si deasupra am creat un "ochi ou" cu putina crema ramasa si jumatate de piersica hehehheeh si am cernut zahar pudra.


E foarte usor de facut si foarte bun. Va recomand sa nu puneti tortul la frigider imediat. Eu l-am lasat jumatate de zi la temperatura camerei si noapte in frigider.



Nessun commento:

Posta un commento