Like me

giovedì 14 aprile 2011

Glazura/crema de cacao

Este cea mai simpla si rapida reteta de crema/glazura de cacao. Si pe deasupra e si delicioasa.
Ingrediente: 100ml lapte, 50gr unt, 1lg zahar, 2lg cacao, rom, vanilie
Punem intr-o oala la fiert laptele cu 10gr unt si zaharul (pt cei care prefera mai dulce pot pune si 2 lg). Cand se topeste untul si zaharul adaugam lingurile cu cacao,2 linguri pline. Amestecam bine cu un tel. Adaugam putin rom si un vf de vanilie. Lasam putin sa dea in fiert dupa care luam de pe foc si adaugam untul ramas. Renuntam la tel si folosim blenderul sau mixerul batand totul bine.
Daca vrem glazura: folosim imediat, daca vrem o crema cremoasa: lasam la frigider peste noapte.








Asa arata dupa o noapte la frigider, invitant,nu??!!


Nessun commento:

Posta un commento