Like me

lunedì 21 gennaio 2013

Rulada de vanilie cu gem de cirese

Iar am lipsit ceva vreme, de data asta am o scuza :( mi s-a stricat laptopul, de tot...pentru totdeauna...gata!! Laptopul meu de aproape 10 ani nu mai e. Am pierdut reteta care urmau sa fie postate, dar asta e...facem altele :) 
Dupa atata rulada de ciocolata, m-am gandit sa fac si varianta de vanilie.
Ingrediente: 4oua, 1lg zahar, 2lg faina, esenta vanilie, 1borcan gem/dulceata/peltea de cirese, 150gr ciocolata neagra.
Pasii sunt aceeasi: batem 4albusuri spuma, iar cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul, vanilia si de data asta si faina( pentru consistenta). Amestecam crema de galbenusuri cu spuma si punem in tava de cuptor. Recomand hartia de copt. 





Eu am folosit folia de aluminiu si s-a dezlipit destul de greu (nu e imposibil, dar se poate rupe).



Punem tava cu compozitia in cuptorul preincalzit cam 15 minute, foc mediu. Scoatem aluatul pe o hartie de copt unsa cu putin ulei si zahar pudra. Lasam la racit dupa care ungem cu gemul. Eu am avut un fel de peltea, a fost foarte buna si gustoasa, dar si dulce. Tocmai de aia in aluat am pus doar o lingura de zahar.



Dupa ce am uns tot, rulam cu ajutorul hartiei de copt si lasam putin stransa cu hartia rulada.



Topim ciocolata pe bain-marie cu un strop de apa. Cand e gata topita, turnam toata ciocolata  peste rulada. Lasam la racit si apoi punem in frigider.



E foarte buna si gustoasa chiar si dupa o ora de stat la frigider, dar pot sa va zic si sa va recomand sa o lasati o noapte la frigider. E mai buna a doua zi ;)



Recunosc ca imi place mult varianta cu ciocolata si mascarpone, dar asta e mai fresh mai cu gust de fructe...e altceva si cu o cafea sau un pahar cu lapte e excelenta.
Sper sa va placa!!

Nessun commento:

Posta un commento