Ingrediente: 4oua, 100g zahar, 175g ciocolata neagra; Pt crema: 400g mascarpone, 1lg zahar, vanilie, 75g ciocolata neagra
Incepem prin a pune la topit ciocolata pe bain-mare.
Separam ouale in 2 boluri mari: batem albusurile spuma si le punem in frigider, iar galbenusurile le amestecam bine cu zaharul pana obtinem o crema destul de pufoasa.
Dupa ce s-a topit ciocolata o lasam putin la racit si amestecam cu crema de galbenusuri.( Adaugam putin cate putin in cazul in care inca ciocolata e destul de calda, pentru a nu gati galbenusurile)
Dupa ce am obtinut o crema omogenea adaugam si spuma de albusuri, amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Compozitia obtinuta o turnam in tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt.
Punem in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20 de minute.
Lasam pana devine crocant.
Intre timp pregatim crema: amestecam mascarpone cu lingura de zahar si vanilia.
O bucata mare de hartie de copt o ungem cu ulei si o tapetam cu cacao.
Cand a gata aluatul il rasturnam peste hartia de copt, acoperim cu un prosop si lasam la racit.
Acum topim restul de 75g ciocolata amara. Cand aluatul e rece il ungem cu crema de mascarpone lasand o parte neacoperita ( rasucind aluatul crema e impinsa inainte si daca ungem tot, riscam sa pierdem din crema).
Incepem sa rasucim, daca aluatul se crapa nu se intampla nimic, nu e nici o problema.
Rasucim ajutandu-ne cu hartia de copt. Partea de deasupra o ungem cu ciocolata topita, si rasucim iar. Partea de sus iar o ungem cu ciocolata topita si tot asa.
Cand am terminat de rulat, stragem rulada in hartia de copt.
Se poate pune la frigider pentru 2 ore sau se poate lasa asa. In 2 ore aluatul se inmoaie, si devine totul foarte pufos. Pur si simplu se topeste in gura.
Nici nu va mai povestesc ce minunata e combinatia de crema pufoasa si dulceaga cu amarul-dulce dat de ciocolata neagra.
Trebuie neaparat incercat! Se face simplu, in scurt timp si nu aveti nevoie nici de cine stie ce ingrediente.
Nessun commento:
Posta un commento