Mda, cred ca am innebunit lumea cu curcanul asta, dar ce sa fac. Noua ne place mult facut oricum si in orice fel. Plus ca se face rapid, e mai gustos decat puiul si mai consistent. Am renuntat la pui, pentru ca ultimele dati cand l-am cumparat era mereu parca din plastic, fara gust si parea mereu crud. Bineinteles, pentru reteta asta puteti folosi si altfel de carne: pui, vitel.
Ingrediente: 4 felii carne curcan, 100gr pesmet, 50gr parmezan (cascaval mai uscat), sare, piper, patrunjel uscat, boia dulce, ulei
Intr-o farfurie larga amestecam pesmetul cu toate condimentele, plus parmezanul dat pe razatoarea mica sau maruntit cu blenderul.
Feliile de curcan le taiem in bucatele mai mici: o felie cam in 3 bucatele.
Fiecare bucatica de carne o trecem bine prin amestecul de pesmet si punem in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Asezam toate bucatile in tava si stropim cu ulei .
Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc, controland sa fie si coapte bine. E indicat sa intoarcem pe amandoua partile.
Mancam cu niste rosioare si crema de iaurt. Pofta buna!!
Nessun commento:
Posta un commento