Ingrediente: 2 pachete biscuiti clasici, 150ml lapte, 2lg cacao, 1lg zahar, 40g unt, rom, vanilie
Pachetele mele de biscuiti sunt de 130gr. Un pachet l-am sfaramat cu mana obtinand astfel si bucati mai mari, iar celalalt pachet l-am facut cu blenderul( cu cutitele), astfel incat sa obtin ceva mai fin. Punem la fiert laptele cu zahar,cacao, romul si vanilia. Lasam sa dea in fiert, dupa care luam de pe foc si adaugam untul. Dupa ce s-a topit untul facem totul cu blenderul ca sa schimba consistenta. Lasam totul la racit.
Dupa ce s-a racit amestecul il adaugam peste biscuitii sfaramati cu mana. Vom avea un fel de aluat destul de subtire si adaugam, framantand mereu cu mana, restul de biscuiti macinati. Dupa ce am obtinut amestescul ideal, il punem pe folie de plastic sau de aluminiu( se poate folosi si hartia pentru copt). Rulam totul si punem la frigider. Cred ca eu l-am lasat cam vreo 6-8 ore.
Noua ne-a placut tare mult. Nu e nici prea uscat, nici prea cremos iar combinat cu niste bucatele de banana a fost foarte gustos. Sper sa va placa si sa nu va sperie faptul ca nu am pus nici fructe, nici nuca, nici stafide. E bun asa simplu.
Nessun commento:
Posta un commento