Ingrediente:4-5 felii carne, faina, 1/2lamaie, unt, ulei, sare, piper, condimente, 2lg lapte (usturoi)
Pregatim o tigaia larga cu o lingura de unt si o lingura de ulei.
Batem feliile de carne si le dam prin faina. Daca sunt prea mari le putem taia in doua.
Punem la incins untul cu uleiul si cand e momentul punem feliile de carne.
Fiind foarte subtiri se fac foarte repede, si nu va recomand sa le lasati prea mult ca sa nu se intareasca ( mai ales carnea de vita). Daca e nevoie mai adaugati pe parcurs unt sau ulei. E posibil sa nu incapa toate feliile in tigaia si sa fie nevoie de mai multe ture;).
Dupa ce le-ati intors pe amandoua partile, scoatem feliile de carne pe un platou/farfurie si le saram.
In tigaia ramasa pe foc cu restul de unt adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Stoarcem lamaia si amestecam cu jumate pahar de apa. Punem in tigaia si amestecam totul bine. Adaugam si laptele si apoi: sare, piper, boia ce condimente vreti si va place.
Mie imi place sa pastrez aroma de unt si lamaie, deci am pus doar sare si piper. Daca e nevoie mai punem apa pana obtinem un sos omogen si cremos.
O data obtinut punem feliile de carne in tigaie si lasam la foc mic mic cu capac, cam inca vreo 10 minute.
O sa va placa mult si la mici si la mari. Recomand cu fenicul cu cartofi, fenicul la cuptor sau conopida la cuptor.
Nessun commento:
Posta un commento