Ingrediente: 400g faina, 1 plic drojdie, sare, 1lingurita zahar, 2 lg ulei, 2 lg iaurt, cca 200ml apa
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (vas) mare. In mijloc facem o gaura si punem uleiul si iaurtul. Incepem sa invartim cu o lingura de lemn incercand sa incorporam din ce in ce mai multa faina.
Turnam apa putin cate putin, invartind mereu pana reusim sa obtinem aluatul. Nu trebuie sa fie subtire, chiar daca e mai greu de lucrat trebuie sa aiba o consistenta tare. Formam o mingiuta din aluat si il lasam in bol. Ungem peretii bolului cu ulei, astfel cand va trebui sa scoatem aluatul din vas va fi mai usor si aluatul nu se va lipi de peretii bolului.
Acoperim vasul cu folie de plastic( sau un prosop) si lasam la dospit. Eu las aluatul la dospit cam o ora -o ora jumatate. Pana se umple vasul.
yammy...ce bine suna! f faina ideea! >:D<
RispondiEliminada..sunt f yummy:P...si pt mini sandwichele sunt chiar super....
RispondiElimina