Blat: 100g ciocolata alba, 150ml lapte, 175g unt, 150g zahar, 3oua, 1/2plic praf de copt, colorant alimentar pentru dulciuri
Crema ganache: 225g ciocolata, 250ml smantana dulce
Decorat: cacao pudra, zahar pudra, sucul de la o portocala
Incepem prin a topi ciocolata alba in lapte si lasam la racit.
Intr-un vas mare amestecam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine.
Adaugam ciocolata topita si amestecam bine totul. La sfarsit adaugam cam o lingura de colorant, eu am folosit albastru.
Pregatim doua tavi cu un diametru de 22cm. Eu am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina. Impartim aluatul si punem in cuptorul preincalzit.
Acum putem trece la crema. Punem la topit ciocolata cu smantana. Dupa ce ciocolata s-a topit de tot, lasam la racit. Batem cu mixerul pana sa solidica.
Cand blaturile sunt coapte si racite, le taiem in mai multe straturi daca vrem. De data asta am ales sa modific putin forma tortului, nu l-am lasat rotund ca de obicei.
Le ungem cu o pensula cu suc de portocala si apoi umplem cu crema ganache si acoperim tot tortul.
Eu deasupra cremei am pus cacao amara si cu o forma cu cerculete am pus zaharul pudra.
Inca o data: LA MULTI ANI!!!!! Matei... Sa cresti mare si sanatos!!!! Pup la toti 3!!!!
Luna si Roxi, ziua mea e pe 3 august ;))
RispondiEliminafacem si trimitem pachet:P..asta era ideea, nu??? hehhehehehehhe
RispondiElimina