Cand ai un copil mic pana in 2-3 ani reusesti sa il faci sa manance aproape orice: legume, carne, fructe.
Cand ai un copil peste 2-3 ani devine deja mai greu, pentru ca incepe sa aiba preferinte, gusturile lui. Incepe sa mai zica "nu", "nu vreau", "nu imi place"...chiar daca nu e mereu asa. Atunci mamicile incep sa se gandeasca cum sa faca sa introduca pe ascuns anumite alimente.
Pentru fasolea verde, pe care fetita mea o mananca, dar mai cu impins de la spate, am facut reteta de fasole verde cu crema de branza.
De data asta am incercat o reteta cu varza de bruxelles, care noua mari ne place mult, dar are totusi un gust puternic pentru cei mici. Asa ca unde putem pune varza asta, daca nu intr-o farfurie cu paste.
Ingrediente: 20 bucati varza de bruxelles, 1ceapa, 250ml sos de rosii, 300gr paste la alegere
Incepem prin a fierbe varza. Eu am avut cea congelata, se face foarte repede si oricum nu trebuie lasata mult la fiert, pentru ca dupa o vom cali putin.
Intre timp punem pastele la fiert.
Dupa ce vedem ca furculita intra in varza, o luam de pe foc si taiem maruntel. Ceapa o curatam si o taiem in bucatele mici.
Intr-o tigaie cu o lingura de ulei punel la calit ceapa, si dupa ce s-a rumenit putin adaugam varza, calim impreuna si adagam un polonic de apa de la paste, saram, piperam.
Cand apa scade putin punem sosul de rosii, inca vreo 2 polonice de apa de la paste si lasam pe foc mic cu capac.
Dupa 5-10 minute adaugam pastele si amestecam bine cu tot sosul.
Totul a fost foarte gustos, atat de gustos incat pitica mea a si uitat sa respire cu cata pofta manca. A vazut ca in sos mai era ceva, dar nici nu a interesat-o...era totul mult prea bun ca sa mai conteze cum era facut.
Pofta buna va doresc si sper sa incercati aceasta reteta, indiferent de gusturi sau preferinte. Cum ii zic fetitei mele: "nu conteaza daca iti place sau nu, ceea ce conteaza e sa gusti".
Aceasta este o reteta usoara si de realizat si de mancat.
Ingrediente: 3-4 dovlecei mici si verzi (zucchine), 1ou, cascaval (branza), 1lg pesmet, sare, piper
Spalam dovleceii si apoi taiem capetele. Ii taiem in 2-3 bucati depinde cat de mari sunt si ii punem la fiert in apa cu sare.
Ii lasam doar cat sa se inmoaie putin, dovleceii se fierb foarte repede si se sfarama daca ii lasam prea mult. In plus vor trebui si pusi la cuptor.
Dupa ce s-au inmuiat ii scoatem din apa si lasam putin la racit. Taiem bucatile pe lung si scoatem miezu cu o lingurita, nu chiar de tot. Pun poze si vedeti cum. ( ca sa nu iasa umplutura).
Intr-un castronel punem miezul de la dovlecei, oul, sare, piper, cascaval, branza, parmezan ( ce vrei, ce va place si ce aveti).
Adaugam si o lingura de pesmet si amestecam totul.
Umplem dovleceii cu compozitia obtinuta si punem la cuptor intr-o tava unsa cu ulei.
Lasam la cuptor pana se rumenesc bine de tot.
Gata. Simplu de tot.
Pofta buna!!
Stiu, e o reteta super simpla si cunoscuta:P, dar mie imi place super mult.
Ingrediente: 4felii cascaval mai grosute, 1ou, sare, piper, faina
Batem oul cu sarea si piperul. Pe o farfurie intinsa punem 1-2 linguri de faina. Dam feliile de cascaval prin faina, apoi prin ou si le punem intr-o tigaie cu ulei incins.
Focul nu trebuie sa fie puternic, altfel oul se prajeste foarte repede, dar cascavalul nu are timp sa se topeasca.
Le scoatem pe farfuri si acompaniem cu niste rosioare.
Putem consuma cascavalul cu un sandwich sau pur si simplu asa.
Pofta mare!!!
Ce am mancat noi aseara?? Ceva foarte bun si gustos, in acelasi timp simplu de facut si rapid.
Ingrediente: 4 felii muschi de porc, 250g fasole verde congelata, 1lg crema de branza, 1 lg iaurt, sare, piper, ulei
Dupa cum se vede nu avem nevoie de multe ingrediente.
Mai intai fierbem fasolea verde in apa cu sare. Eu folosesc cea congelata, care nu trebuie sa fiarba foarte mult. Pentru o reteta si mai rapida puteti folosi fasolea in conserva, dar mie nu imi place gustul.
Cand e gata o punem la scurs si pe urma o taiem maruntel.
Intr-un castronas punem crema de branza si iaurtul si amestecam cu o lingura de lemn pana devine o crema omogenea. Punem sare, piper si un strop de ulei.
Cand fasolea s-a racit o amestecam cu crema obtinuta si punem la frigider.
Mama facea reteta asta cu maioneza in loc de crema de branza, dar aceasta este o varianta mai lejera si cand la masa e si un copilas, cred ca este mai recomandata;).
Feliile de carne le batem putin si pregatim gratarul. Il punem pe foc si punem si putina sare.
Cand e bine incins, punem feliile de carne. Se vor restrange mult, dar se fac foarte rapid si sunt foarte gustoase.
Asta e tot. Punem langa si niste rosioare si avem o cina ( cine vrea pranz) buna de tot.
Eu m-am jucat putin pe farfurie si am creat un zmeu:P cu fasolea verde hehehhhe.
Pofta mare!!!
Rareori cumpar dulciuri, prajituri gata facute. Indiferent de ce am in casa, reusesc mereu sa realizez ceva bun. Pentru desertul la pahar pe care vi-l propun chiar nu trebuie sa aveti cine stie ce ingrediente in camara;)
Ingrediente: biscuiti cu fulgi de ciocolata, 2 portocale, 1 banana, 1 piersica, iaurt cu vanilie
Simplu de tot, nu???
Ingredientele sunt pentru 3 portii. Deci, pregatim 3 pahare. O portocala o stoarcem pentru a obtine sucul, iar cealalata o taiem in bucatele mici. La fel banana si piersica. Toate taiata marunt.
Pe fundul paharul punem 3 biscuiti zdrobiti, sfaramati cu mana. Nu trebuie sa fie fin, daca biscuitul se rupe in bucatele mai mari nu e nici o problema. O sa avem asa: 3 biscuiti sfaramati, suc de portocale, bucatele de banana, bucatele de piersica, jumatate biscuit sfaramat, bucatele de portocala, 2linguri iaurt cu vanilie.
Putem face un pahar cu mai multe bucatele de banane sau de piersica, cum ne place. Ca de obicei, nu exista reguli. Inainte de a pune iaurtul, puteti turna inca putin suc de portocale daca va ramane.
Inca ceva, eu am avut iaurt simplu dar am pus niste miere si vanilie si a fost super.
Punem paharale la frigider pentru 2-3 ore. Credeti-ma pe cuvant cand va zic ca e un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Este totul fin si cremos, iar fulgii de ciocolata stand in frigider devin crocanti. Hmmmm, bun bun bun!!! In plus combinatia de biscuit dulce imbibat cu sucul proaspat al portocalei mie ii place la nebunie.
Azi va propun o reteta super mai ales pentru copii. Dar sunt sigura ca nici parintii nu vor rezista asa unei tentatii.
Este o reteta cu si desprea prajeale, dar va propun si o garnitura super sanatoasa, ca sa echilibram.
Ingrediente: 3 crenwusti, 1oua, 1/2 pahar faina, 1/2 pahar gris (malai), 1/2 pahar lapte, sare, piper, patrunjel uscat, betisoare pentru frigarui scurte; garnitura: 2 cartofi, 2 morcovi, 2 pumni de mazare
Banuiesc ca deja ati inteles ce avem de pregatit.
O sa incep cu garnitura, pentru ca necesita mai mult timp. Avem deci nevoie de 2 cartofi, 2 morcovi si 2 pumni de mazare. Curatam cartofii si morcovii, spalam, taiem cubulete si punem la fiert.
Eu am folosit mazare congelata, asa ca am adaugat-o cand restul legumelor au inceput sa dea in fiert.
Legumele fierte le scurgem si le punem intr-o tigaie cu sau fara un strop de ulei, nu vreau sa fie calite/ prajite ci doar mai uscate.
Cand legumele sunt aproape gata incepem sa pregatim "personajul principal" al mesei.
Intr-un bol amestecam oul, fainile, sarea, piperul si patrunjelul, plus laptele. Amestecam/ batem totul bine cu blenderul pana obtinem o crema destuld e grosuta.
Crenwustii ii taiem in 2, ii punem pe betisoare. Ii trecem prin compozitia cremoasa si direct cu ei intr-o tigaie plina cu ulei fierbinte. Nu trebuie lasati mult pentru ca se rumenesc foarte repete: 1 minuta pe o parte- 1 minut pe alta. Eu zic 1 minut, dar daca vedeti ca se rumenesc mai repede, ii puteti intoarce.
Punem pe o farfurie 1 hot dog pe bat, o lingura mare de legume amestecate si eventual o rosioara. Ce mai!!! o bunatate.
Am mancat toti 3 cu super pofta.
Ahh...ingredientele astea sunt perfecte pentru 3 portii. Poate cineva o sa zica: un crenwusti e putin pentru o persoana...dar credeti-ma nu e deloc putin asa prajit;)
Va doresc pofta mare si astept ca intotdeauna pareri.